Fredagens intervju; Henrik Sjögren, Haninge Persiennfabrik.

Sticky Post 4th October 2019 info@mrritning.com 0 Comments

Henrik Sjögren är persiennexpert och ägare av Haninge Persiennfabrik. Han har många års erfarenhet av den lokala marknaden. Vi träffade honom för att ta upp viktiga frågor som vi anser är av stor betydelse för den som funderar på att inreda sin fastighet.

Mr Ritning Arkitekter: Först och främst vill vi tacka dig Henrik Sjögren för att du har kommit hit, och att du tar din tid att ge oss din åsikter.

Henrik Sjögren: Tack själv för inbjudan!

Mr Ritning Arkitekter: För de som fundera på att inreda sin bostad, vad är fördelarna med att välja persienner istället för tex. rullgardiner?

Henrik Sjögren: Fördelen med persienner jämfört med gardiner är att det går att justera ljusinsläppet. Det går att få allt ifrån fullt ljusinsläpp till så gott som helt mörkt. Med en rullgardin går det att få helt mörkt i rummet, men däremot går det inte att välja att få in enbart lite dagsljus utan det är antingen ljust eller mörkt. 

Mr Ritning Arkitekter: Vilka miljöer är bäst för persienner, med tanken på utseendet och funktion? 

Henrik Sjögren: Persienner passar i alla sorts miljöer, både i det egna hemmet och på till exempel kontor och i skolor. Jag personligen tycker att en persienn är mer än bara ett solskydd, det är även en snygg inredningsdetalj. 

Mr Ritning Arkitekter: Underhåll är alltid en viktigt aspekt i alla beslut. Hur lätt är det att underhålla persienner?

Henrik Sjögren: Livslängden på en persienn är väldigt lång. Vanligtvis behövs ingen reparation inom 10 år efter montering. Då är det oftast lättare reparation som till exempel linbyte eller byte av plastdetaljer. Rengöring av en persienn görs lättast med dammvippa vid lättare smuts alternativt en fuktig trasa.

Mr Ritning Arkitekter: Visst är ni ett familjeföretag från början, vad är grundprinciperna som alltid styrt ert arbete?

Henrik Sjögren: Ja, det stämmer. Vi är tredje generationen i företaget. Vårt arbete har alltid styrts av egen tillverkning, vilket vi har stor erfarenhet av. På senare år har vi börjat sälja mer och mer till privatpersoner och inte bara återförsäljare. 

Mr Ritning Arkitekter: För de som fundera på att välja persienner, har du något generellt råd som du tycker är viktigt för de att överväga?

Henrik Sjögren: Det finns olika typer av persienner – dels de som sitter mellan glasen samt de som hänger fritt. Där det är möjligt monteras helst persiennen mellan glasen. Något att tänka på vid valet av persienn är färgen på lamellerna. Den vanligaste färgen är matt vit. Däremot är det många som önskar en mörk persienn i sovrummet och då rekommenderar jag att välja en dubbelfärgad persienn (svart-vit) eftersom den gör det ännu lite mörkare än en vanlig vit persienn samtidigt som den inte absorberar värme när solen skiner.

Mr Ritning Arkitekter: Om folk har frågor om persienner, är det ok om de ta kontakt med dig direkt?

Henrik Sjögren: Det går jättebra. De är mer än välkomna att kontakta oss så gör vi vårt bästa för att hjälpa till. Den som önskar komma i kontakt med oss når oss bäst på telefonnummer 073 671 35 74 eller email info@haningepersiennfabrik.se. Gör gärna ett besök på vår hemsida www.haningepersiennfabrik.se där ni till exempel kan se prislistan för våra persienner. Hör gärna av er om ni önskar komma och kolla in persienntillverkningen i Västerhaninge.

Återigen tack Henrik för intervjun, jag vet att det är många som uppskattar din feedback – Tusen tack!

Henrik Sjögren: Tack själv Mr Ritning.

Mr Ritning Arkitekter: Trevlig helg!