Fredagens intervju; Christer Isaksson, Badrumsexpert, BYGGBITEN.

22nd February 2019 info@mrritning.com 0 Comments

Fredagens intervju; Christer Isaksson, badrumsexpert Byggbiten.

Mr Ritning Arkitekter: Hej Christer, tack för att du vill ställa upp för fredagens intervju.

Christer Isaksson: Absolut, kul att kunna hjälpa.

Mr Ritning Arkitekter: Att göra om sitt badrum är för många av oss ett ganska stort projekt, har du bra råd för de som vill ta steget och göra om sitt badrum?

Christer Isaksson: Placering!!! Tänk igenom placering eller planlösning som är anpassat till sina önskemål. När man göra om sitt badrum har man bra potential att se till att vardagen blir enklare. Och om man är osäker på planlösningen rådfråga de som kan. Ett bra tips är att börja processen med en enkel skiss som kan vara grunden till renoveringen.

Mr Ritning Arkitekter: Har du något specifikt råd kring val av kakel eller klinker? 

Christer Isaksson: Ja, om man har ett en ganska stor badrumsarea så rekommenderar jag att välja en större kakelplatta till väggarna så att rummet inte upplevs som plottrig och har bättre estetiskt värde. På golvet rekommenderar jag att man väljer ett klinker som är 10cm x 10cm (12.5 cm x 12.5 cm kan också funka) eftersom det är det ideala måttet med tanke på fall mot brunn. Man kan också välja större klinker vilket går det med, men jag rekommenderar att man väljer ett klinker som är mindre.

Mr Ritning Arkitekter: Det finns massor av olika typer av kakel med olika färgslag och mönster, eftersom du har hållit på många år och har upplevt ändringar inom badrumsdesign, vad har du för råd kring val av färg/ kakel?

Christer Isaksson: Nu för tiden är det modernt med vitt kakel (både matt och glansig) på vägg med ljusgråfog. Och jag tycker att det passar alltid bra med en  ljus vitbadrumsyta. Jag skulle säga att 8/10 människor väljer ljusgrå fog till vita kakelplattor eftersom ljusgrå ser renare ut (än till exempel vit fog) över tid. För golvytan rekommenderar jag ett klinker med mörkare färg (som tex. mellangrå) eftersom det är en bra brytning till väggarna som oftast är av ljusare färg. Jag rekommenderar inte att man köper tex. Naturstenplatta som man behöver behandla i framtiden eftersom det bli dyrare i slutänden.

Mr Ritning Arkitekter: Min nästa fråga idag handlar om badrumsmöbler, det är inte ovanligt (speciellt för en mindre badrumsyta) att man behöver byta ut slitna fanerade möbler (som tex komod) efter några år. Vad har du för råd kring detta?

Christer Isaksson: Försöka att undvika fanerade möbler (tex. komod eller skåp) nära duschen, eftersom det är oftast stänken från duschen som är brottslingen. Om man inte har några andra alternativ och badrummet är litet se då till att skydda badrumsmöblerna med en bra duschvägg. 

Mr Ritning Arkitekter: Om det finns folk som har frågor eller funderingar kring sin badrumsrenovering är det ok att de kontakta dig?

Christer Isaksson: Absolut, de är välkomna att ringa mig direkt på min Mob. 070 714 3494.

Mr Ritning Arkitekter: Till sist, tack igen för att du ville ställa upp för intervju, mycket upskattat.

Christer Isaksson: Tack själv, det var så lite!